Event Cover Image
Event Image
Ali moram(o) res trpeti v IT/digitalnih projektih? Kako preprečim(o) težave na IT/digitalnih projektih, ki jemljejo voljo in zavzetost? Brez dvoma se je že vsak izmed nas znašel v situaciji na projektih, ko je imel polno glavo vsega, želel potegniti ročno zavoro in izstopiti. Vendar to vedno...

Kako preprečim(o) težave na IT/digitalnih projektih, ki jemljejo voljo in zavzetost?

Brez dvoma se je že vsak izmed nas znašel v situaciji na projektih, ko je imel polno glavo vsega, želel potegniti ročno zavoro in izstopiti. Vendar to vedno ni mogoče in izvedljivo. Kako v takih situacijah pripeljati projekt kolikor toliko zavzeto do njegovega konca. In predvsem kako preprečiti ali vsaj omiliti podobne situacije v prihodnosti.

Če ste poslovni analitik, projektni vodja ali IT vodja oziroma operativec, vam bo ta delavnica nedvomno pri tem v veliko pomoč pri izvedbi vaših IT in digital projektih. Pomagala vam bo, da ne boste v izvedbi projektov trpeli, ker boste lažje odpravljali zastoje, preprečili ali vsaj omilili situacije, ki vas izčrpavajo, pridobili samozavest in nove pomočnike ter lažje vztrajali in pripeljali projekt do konca. Predvsem pa boste pridobili uvide in znanje, da naslednjič preprečite, da do takih situacij sploh pride. 
S tem bo izboljšana tudi učinkovitost in produktivnost projekta, ob manj stresa in izgorelosti ter višji stopnji motiviranosti/zavzetosti/samozaupanja in dviga vaše samozavesti.

Na delavnici boste pridobili uvide, znanje, tehnike, obrazce in dobre prakse na področjih:

  • temeljnih (sistemskih) vzrokov  kasnejših operativnih težav na projektih, da boste lažje utemeljili, kaj je potrebno vzpostaviti kot pogoje za vaše dobro delo;
  • pridobivanja zaupanja, zavezništev in pomoči nadrejenih in sodelavcev;
  • poslovno analitičnih tehnik (po BABOK), ki pomagajo preprečiti težave in nerazumevanje na projektih, kot npr. kontekstni diagram; kako izboljšati pisanje funkcionalnih specifikacij in dodati druge vrste specifikacij;
  • preizkušene metode iz prakse, ki dokazano pomagajo in delujejo, kot npr. poleg testnih scenarijev še poslovni scenariji, poleg procesov še procesne kritične točke in njihov vpliv na KPI;
  • definiranja vaše izkušnje in zavzetosti pri delu ter identificiranja področij, ki vam jo zmanjšujejo, na kar bomo podali naše rešitve in priporočila.

Trenerja

Andrej Guštin ima več kot 20 let izkušenj pri obsežnem vodenju projektov, vodenju poslovnih procesov, svetovanju, usposabljanju, funkcionalnemu dizajnu, razvoju in uvajanju, informacijski tehnologiji. Uspešno je vodil številne poslovne procese, funkcionalne in tehnične projekte v različnih panogah in podjetjih. Na dosedanji poslovni poti je predaval na več kot 100 seminarjih in konferencah v Sloveniji in v tujini, redno pa sodeluje tudi kot zunanji sodelavec z Univerzo v Ljubljani in Univerzo na Primorskem.

Aleš Štempihar  je bil 15 let zaposlen pri enem od slovenskih IT ponudnikov v praktično vseh vlogah: prodajalec, programer, uvajalec svojih in rešitev drugih, vodja podpore, vodja zagotavljanje kakovosti, skrbnik večjih strank, vodja projekta, pomočnik direktorja. Sedaj je že več kot 15 let svetovalec naročnikom pri pripravi digital projektov in skrbnik ter mentor projektnim vodjem. Aleš vseskozi poudarja človeške vidike digitalne transformacije in preko povezovanja izkušnje kupca (Customer eXperience), izkušnje zaposlenega (Employee eXperience) in organizacijske kulture zagotavlja organizacijam več vrednosti.

Delavnica bo potekala 30. 5. 2024 v Ljubljani
Kotizacija:
 340,00 € + ddv (Ob prijavi do 15.5. vam nudimo 15 % popust).

Where
Predavalnica v 1. nadstropju restavracije Sputnik
Tržaška cesta 128
Ljubljana,  1000
Slovenia
Organizers

I

IIBA Slovenia Chapter
info@slovenia.iiba.org
Telefon: 040 799 285