Event Cover Image
Event Image
Vabimo vas na interaktivni seminar, kjer boste izvedeli vse potrebno za uspešno digitalizacijo HR procesov. Na podlagi mednarodno priznanih IIBA kompetenc in dobrih praks, vam bomo korak-za-korakom predstavili vse potrebno za uspešno digitalizaciji HR procesov, ki bo prinesla zadovoljstvo vključenih deležnikov in merljive poslovne rezultate organizaciji.

Digitalizacija (HR) procesov predstavlja izziv za mnoge HR vodje. Poleg tega , da so preobremenjeni z rednimi dnevnimi nalogami, jim trendi razvoja HR funkcije prinašajo še nova strateška področja in operativne naloge, kjer še nimajo ustreznih izkušenj. 

Eno izmed novih področij  je tudi digitalizacija HR procesov, ki vse bolj postaja tema številka 1 tudi pri slovenskih HR vodjih. A ti se v poplavi informacij ne znajdejo najbolje in dostikrat ne vedo kje in kako začeti ter ali povsem zaupati ponudnikom digitalnih rešitev.

Mi vam lahko pri tem pomagamo. Vabimo vas, da se nam pridružite na virtualnem interaktivnem seminarju »Kako se pravilno lotiti digitalizacije HR procesov?!«, kjer boste izvedeli, KAKO se PRAVILNO lotiti te vrste projektov. Na podlagi mednarodno priznanih IIBA kompetenc in dobrih praks, vam bomo korak-za-korakom predstavili vse potrebno za uspešno digitalizaciji HR procesov, ki bo prinesla zadovoljstvo vključenih deležnikov in merljive poslovne rezultate organizaciji

KAKO?
Na interaktivnem seminarju boste prejeli praktična navodila o tem, kako se uspešno lotiti digitalizacije HR procesov, od priprave iniciative, motivacije in aktivne vključitve ključnih deležnikov, priprave celovitega povpraševanja in izvedbe izbirnega postopka iskanja rešitve in izvajalca njene uvedbe, do priprave vsega potrebnega z digitalizacijo povezanih sprememb pri posameznikih in procesih, kot tudi vsega potrebnega za načrtovanje in merjenje pridobljenih koristi.  
 

Ključni deli interaktivnega seminarja:

 • Kritična preverba pred digitalizacijo: Identifikacija in analiza (HR) procesov za digitalizacijo 
  Z digitalizacijo slabega procesa si lahko nakopljete več problemov, kot koristi, zato je ključnega pomena, da temeljito preučite in optimizirate obstoječe procese in vključene deležnike še pred izborom rešitve za digitalizacijo.
  Pogledali si bomo med drugim:  
  o    Identifikacija potreb, deležnikov in načrtovanih rezultatov digitalizacije HR procesov.
  o    Priprava na spremembe – zakaj je projekt potreben za zaposlene in druge deležnike. Kje v procesih imamo največje bolečine in kaj pridobimo, ko jih bomo odpravili s pomočjo digitalizacije.
  o    Obrazec zapisa zahtev za prenovo HR procesov oz. uvedbe HR rešitve
 • Pravi izbor, pravi rezultati: Izbira in implementacija digitalne rešitve in izvajalca
  V poplavi ponudnikov digitalnih rešitev je težko sprejeti odločitev za pravo rešitev in izvajalca. Še posebej, ker napačna izbira prinese frustracije brez pravega izboljšanja procesov in visoke dodatne stroške ter slabo voljo vključenih deležnikov.
  Pogledali si bomo med drugim: 
  o    Kako pripraviti dobro povpraševanje (RFP)
  o    Kako izvesti postopek izbora in pridobiti najboljšo rešitev in ponudnika
  o    Na kaj je še potrebno paziti pred dokončno potrditvijo izvajalcu.
 • Priprava z izbranim izvajalcem: optimalni spoj procesov, deležnikov in rešitve
  Uvajalcu digitalne rešitve je potrebno vseskozi širiti fokus iz funkcionalnosti rešitve na skladnost rešitve z načrtovanimi rezultati, procesi in spremembami na ravni poslovnih vlog. 
  Pogledali si bomo med drugim: 
  o    Kaj vsebuje dober postopek oblikovanja rešitve
  o    Razlika med testnimi in poslovnimi scenariji
 • Spremljanje poti do uspeha: Merjenje in vrednotenje uspešnosti digitalizacije
  Šele ustrezno merjenja uspešnosti digitalizacije nam prinaša dokaz uspešne uvedbe in realizacije koristi.
  Pogledali si bomo med drugim: 
  o    Projektna in poslovna uspešnost 
  o    Kako postaviti merila za uspešnost
  o    Kdaj meriti, kako meriti in kako izvajati korekcije če so te potrebne
   
Zastavili pa boste lahko tudi čisto vaša vprašanja.
 

PRAVILNO
Zakaj je IIBA Slovenija pravi garant za kompetence, ki prinašajo uspešne HR digitalne projekte?
IIBA Slovenija je del mednarodnega poslovnega instituta, ki je nastal ravno iz potreb povezovanja poslovnega in tehnološkega (digitalnega) sveta s poudarkom ni pridobljeni vrednosti za vse vključene deležnike. IIBA analitične metode in pristopi predstavljajo mednarodno priznane standarde na področju vseh vrst digitalnih projektov, ne glede na vrsto procesov. 
 

Zakaj nam lahko še ZAUPATE
Naši strokovnjaki imajo za sabo preko 100 projektov digitalizacije in uvedbe različnih IT in digitalnih projektov, tudi na področju HR procesov. Našo dodatno usmerjenost v korist HR vodij in zaposlenih dokazuje praktični priročnik: IZKUŠNJA ZAPOSLENEGA: Vodič na poti izboljšanja zavzetosti zaposlenih. Ker nimamo lastnih produktov, vam lahko zagotovimo nepristransko mnenje in priporočila, ki so v najboljšem interesu vaše organizacije.

Digitalizacija HR procesov ni več izbira, temveč postaja vse bolj ena od obveznih nalog, ki jo od HR pričakuje vodstvo podjetja. Dovolite, da vam pri tem ponudimo ustrezno pomoč. 

Število mest je omejeno, zato se prijavite čim prej in si zagotovite svoje mesto.​ Seminar je namenjen vodjem HR.

Kotizacija: 90 € + ddv

Prijava

Trenerja

Andrej Guštin ima več kot 20 let izkušenj pri obsežnem vodenju projektov, vodenju poslovnih procesov, svetovanju, usposabljanju, funkcionalnemu dizajnu, razvoju in uvajanju, informacijski tehnologiji. Uspešno je vodil številne poslovne procese, funkcionalne in tehnične projekte v različnih panogah in podjetjih. Na dosedanji poslovni poti je predaval na več kot 100 seminarjih in konferencah v Sloveniji in v tujini, redno pa sodeluje tudi kot zunanji sodelavec z Univerzo v Ljubljani in Univerzo na Primorskem.

Aleš Štempihar  je bil 15 let zaposlen pri enem od slovenskih IT ponudnikov v praktično vseh vlogah: prodajalec, programer, uvajalec svojih in rešitev drugih, vodja podpore, vodja zagotavljanje kakovosti, skrbnik večjih strank, vodja projekta, pomočnik direktorja. Sedaj je že več kot 15 let svetovalec naročnikom pri pripravi digital projektov in skrbnik ter mentor projektnim vodjem. Aleš vseskozi poudarja človeške vidike digitalne transformacije in preko povezovanja izkušnje kupca (Customer eXperience), izkušnje zaposlenega (Employee eXperience) in organizacijske kulture zagotavlja organizacijam več vrednosti.

Delavnica bo potekala v živo 11.6. 2024 v Ljubljani
Kotizacija:
 90,00 €  

Organizers

I

IIBA Slovenia Chapter
info@slovenia.iiba.org
Telefon: 040 799 285