NAPOVEDUJEMO - BBA 2022 Balkan Business Analysis konferenca

BBA 2022 Balkan Business Analysis konferenca se po štirih letih ponvno vrača v Slovenijo.
 

BBA (Balkan Business Analysis) konferenca je vsakoletna mednarodna konferenca, ki je največji dogodek združenja IIBA v širši regiji Balkana. Letošnjo, že osmo (8) izvedbo konference, bomo skupaj z šestimi IIBA Chapterji iz Balkana, ponovno gostili v Sloveniji. 

Tudi letos bomo namenili posebno pozornost izboru odličnih, mednarodno priznanih govorcev, trenerjev in tudi pripovedovalcev, ki bodo z udeleženci delili najnovejše trende, smernice in novosti s področja poslovne analize in iz sveta podatkov.

Osrednja tema letošnje konference je: »Homo Analyticus – All you need is data!?«
Kdo vodi divji ples zahtevnih kupcev in poslovnih dogodkov v digitalni ekonomiji. Podatki! Nova najpomembnejša svetovna “valuta”, bogastvo za tiste, ki jih znajo uporabiti in zamujene priložnosti za tiste, ki se ne zavedajo dovolj njihove pomembnosti njihovega unovčenja. Vendar ali so podatki res vse kar potrebujemo? Kaj naj bi bil cilj njihove uporabe? Razumemo podatke kot pomoč pri zadovoljevanju potreb kupca in zagotavljanju njegove še boljše izkušnje, ali jih želimo uporabljati predvsem za lastno korist?  Ker kdor ima podatke, ima moč - moč razumevanja drugih in moč pravočasnih in ciljano pravilnih odločitev. Če so le-te predvsem v korist človeka – kupca, vodje, zaposlenega ali državljana, potem je ta moč upravičena. In kljub umetni inteligenci, je še vedno človek tisti, ki odloča o cilju, kontekstu, pomenu in namenu uporabe podatkov. Torej tudi v tem posebnem plesu sta potrebna dva: Homo Analyticus: All we need is data!?

V IIBA Slovenija se zavedamo da učenje skozi doživetje daje prednost konferenci v živo, zato bomo tudi letos pripravili posebno izkušnjo, saj bomo del konference nadgradili s pripovedovanjem BA zgodb ob tabornem ognju ter drugimi aktivnostmi v adrenalinskem parku.

Vabljeni k spremljanju novosti na spletni strani: https://balkanbaconference.org/